Ημι-αυτόματα φίλτρα

Τα ημι-αυτόματα φίλτρα δίνουν μία γρήγορη και αποδοτική λύση για καθαρισμό των φίλτρων ”χειροκίνητα”. Το σύστημα βούρτσας είναι επιπλέον εξοπλισμός ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί στα φίλτρα σίτας και να τα μετατρέψει σε ημι – αυτόματη λειτουργία.

Μετατρέποντας ένα χειροκίνητο φίλτρο σε ημι-αυτόματο δεν απαιτείται να σταματήσει η παροχή του νερού στο δίκτυο και αποσυναρμολόγηση αυτού για καθαρισμό. Το δίκτυο συνεχίζει να λειτούργει κατά  την διάρκεια του καθαρισμού


Σειρά Κ με βούρτσα

Τα φίλτρα σίτας σειράς Κ γνωστά ώς υδροκυκλωνικά φίλτρα έχουν το ειδικό χαρακτηριστικό, της φυγοκεντρικής πλάκας. Το εξάρτημα δίνει το πλεονέκτημα της καλύτερης απόδοσης στην φίλτρανση για μεγαλύτερες ποσότητες ανόργανων σωματιδίων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρωτεύοντα φίλτρα όπως επίσης και ως δευτερεύοντα σε συστήματα με υδροκυκλώνες για καλύτερα αποτελέσματα. Λόγο της πλάκας φυγοκεντρισμού και έχοντας  την δυνατότητα να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα βούρτσας περιστροφικής τα καθιστούν πολύ αποδοτικά στην φίλτρανση και εύκολα στην λειτουργία τους.

Η εγκατάσταση είναι απλή ακολουθώντας την διεύθυνση των βελών. Η κατεύθυνση της ροής είναι από μέσα προς τα έξω κατά μήκος του εσωτερικού στοιχείου, ως εκ τούτου τα αιωρούμενα στερεά συσσωρεύονται πάνω στην εσωτερική επιφάνεια της σίτας, ενώ οι ειδικές φλάντζες στεγανοποίησης σε συνεργασία με το στοιχείο στα άκρα αυτού παρέχουν τέλεια στεγανοποίηση αυτού μέσα στο το φίλτρο.

Ο καθαρισμός του εσωτερικού στοιχείου μπορεί να γίνει χειροκίνητα, αφαίρεση του από το φίλτρο και ψεκασμό με νερό ή με τη βοήθεια βούρτας. Στα μοντέλα που λειτουργούν με βούρτσα (περιστροφική ή παλινδρομική) απλά ανοίξτε τη βαλβίδα αποστράγγισης και χρησιμοποιήστε τη βούρτσα για να καθαρίσετε το στοιχείο. Το βούρτσισμα γίνεται κατά τη διαδικασία του φιλτραρίσματος χωρίς να χρειάζεται να σταματήσει η ροή του νερού στην εγκατάσταση.

 

Χαρακτηριστικά
Παροχή λειτουργίας 11 – 180   m3/h
Μεγέθη 2″ – 6”
Μέγιστη πίεση λειτουργίας 8 bar & 10 bar
Υλικά κατρασκευής
Κορμός Χάλυβας S235JR
Καπάκι Χάλυβας S235JR
Εσ.στοιχείο PVC – Ανοξείδωτο AISI304
Σίτα Ανοξείδωτο AISI304
Στεγανοποίηση EPDM
Βούρτσα Nylon
Εξαρτήματα βούρτσας Ανοξείδωτο AISI304
Βαφή Χημική επεξεργασία επιφάνειας, πολυεστερική ηλεκτροστατική πούδρα έως 120micron