Αυτοκαθαριζόμενα φίλτρα σίτας SUF-SUFV

Τα αυτοκαθαριζόμενα φίλτρα σίτας λόγω του χαρακτηριστικού του αυτοκαθαρισμού δίνουν το πλεονέκτημα της συνεχής παροχής νερού κατά την διάρκεια του καθαρισμού. Αποδίδουν υψηλή απόδοση φίλτρανσης σε όλες τις κατηγορίες προέλευσης του νερού (γεωτρήσεις, λίμνες, ποτάμια, δεξαμενές κλπ).

Το εσωτερικό στοιχείο είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, με μεγάλη επιφάνεια φίλτρανσης ώστε να ανταπεξέλθει στα υψηλά φορτία βρωμιάς και πίεσης. Ο καθαρισμός του στοιχείου πραγματοποιείται όταν η διαφορά πίεσης (ΔΡ) στο φίλτρο φτάσει στην καθορισμένη τιμή 0,5bar.

Το φίλτρο επίσης είναι εξοπλισμένο και προ-φίλτρο το οποίο προστατεύει το κυρίως στοιχείο από μεγαλύτερα σωματίδια.

Κατά την διάρκεια του καθαρισμού, το φίλτρο συνεχίζει να φιλτράρει και έτσι δε διακόπτεται η παροχή του δικτύου. Λόγω του μικρού χρόνου καθαρισμού (10-30sec) δεν υπάρχουν μεγάλες απώλειες νερού με συνέπεια οικονομία αλλά και δεν επηρεάζεται το δίκτυο από αυτήν την μηδαμινή απώλεια (50-150lt.)

 Χαρακτηριστικά
Παροχή έως 300  m3/h
Μέγεθος 2″ – 8”
Μέγιστη πίεση λειτουργίας 10 bar
Υλικά κατρασκευής
Κορμός Χάλυβας S235JR
Καπάκι Χάλυβας S235JR
Εσ.στοιχείο Πολυπροπυλένιο – Ανοξείδωτο AISI304
Σίτα Ανοξείδωτο AISI304
Στεγανοποίηση EPDM
Βαφή  Χημική επεξεργασία επιφάνειας, πολυεστερική ηλεκτροστατική πούδρα έως 120micron

Χαλικόφιλτρο σειρά Χ

Τα χαλικόφιλτρα σειράς X έχουν σχεδιαστεί να παρέχουν υψηλή απόδοση φιλτραρίσματος σε νερά με υψηλό φορτίο σωματιδίων οργανικής προέλευσης όπως τα άλγη αλλά και ανόργανων όπως τα άργιλο-πηλώδη.
Η υψηλής ποιότητας μηχανισμοί διήθησης και αποτελεσματικός καθαρισμός εξασφαλίζουν την συνεχή και αξιόπιστη παροχή νερού.

Μπορούν να εγκατασταθούν ως ξεχωριστές μονάδες ή σε συστήματα. Ο καθαρισμός μπορεί να είναι χειροκίνητα ή αυτόματα.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας φίλτρανσης το νερό εισέρχεται στο φίλτρο μέσω της εισόδου και διαχέεται ομοιόμορφα στο μέσο διήθησης (χαλαζιακή άμμο). Τα αιωρούμενα σωματίδια και τα οργανικά υλικά παγιδεύονται στην επιφάνεια της χαλαζιακής άμμου.. Το καθαρό νερό διεισδύει μέσα από τα μέσα από την χαλαζιακή άμμο και εκρέει μέσω των διαχυτών.
Η διαδικασία καθαρισμού γίνεται κλείνοντας την είσοδο του φίλτρου και επιτρέποντας στο νερό να εισέλθει από το κάτω μέρος, ανασηκώνοντας τους κόκκους της χαλαζιακής άμμου και απελευθερώνοντας τα βρώμικα σωματίδια τα οποία εξέρχονται από το πάνω μέρος του φίλτρο την αποχέτευση.

Χαρακτηριστικά
Παροχή έως 75 m3/h
Μέγεθος 1″ – 4”
Μέγιστη πίεση λειτουργίας 8 bar & 10 bar
Υλικά κατασκευής
Κορμός Χάλυβας S235JR
Καπάκι Χάλυβας S235JR
Σύστημα διάχυσης Πολυπροπυλένιο (ΡΡ)
Στεγανοποίηση EPDM
Βαφή   Χημική επεξεργασία επιφάνειας, πολυεστερική ηλεκτροστατική πούδρα έως 120micron

Χαλικόφιλτρα διπλού θαλάμου – Σειρά ΧΔΘ

Τα χαλικόφιλτα διπλού θαλάμου σειρά ΧΔΘ σειρά έχουν σχεδιαστεί να παρέχουν υψηλή απόδοση φιλτραρίσματος σε νερά με υψηλό φορτίο σωματιδίων οργανικής προέλευσης όπως τα άλγη αλλά και ανόργανων όπως τα άργιλο-πηλώδη.

Η υψηλής ποιότητας μηχανισμοί διήθησης και αποτελεσματικός καθαρισμός εξασφαλίζουν την συνεχή και αξιόπιστη παροχή νερού.

Το πλεονέκτημά τους είναι οι δύο θάλαμοι σε ένα φίλτρο και τα καθιστά οικονομικότερη λύση (λιγότερο χώρο, λιγότερα μέρη για συντήρηση) για φιλτράρισμα από οποιοδήποτε επιφανειακό νερό. Ο καθαρισμός μπορεί να είναι χειροκίνητα ή αυτόματα

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας το νερό εισέρχεται στο φίλτρο μέσω των εισόδων των δύο θαλάμων και διαχέεται ομοιόμορφα στην χαλαζιακή άμμος. Τα ανεπιθύμητα σωματίδια βρωμιάς και τα οργανικά υλικά παγιδεύονται στην επιφάνεια της χαλαζιακής άμμου. Το καθαρό νερό διεισδύει μέσα από αυτή και εκρέει μέσω των διαχυτών.
Η διαδικασία καθαρισμού γίνεται ένας θάλαμος την φορά, κλείνοντας την είσοδο του θαλάμου που καθαρίζεται και επιτρέποντας στο νερό να εισέλθει από το κάτω μέρος, ανασηκώνοντας τους κόκκους της χαλαζιακής άμμου και απελευθερώνοντας τα βρώμικα σωματίδια τα οποία εξέρχονται από το πάνω μέρος του φίλτρο την αποχέτευση. Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας η παροχή νερού είναι συνεχής και δεν διακόπτεται το πότισμα.

Χαρακτηριστικά
Παροχή έως 120 m3/h
Μέγεθος 11/2″ – 4”
Μέγιστη πίεση λειτουργίας 8 bar
Υλικά κατασκευής
Κορμός Χάλυβας S235JR
Καπάκι Χάλυβας S235JR
Σύστημα διάχυσης Πολυπροπυλένιο (ΡΡ)
Στεγανοποίηση EPDM
Βαφή   Χημική επεξεργασία επιφάνειας, πολυεστερική ηλεκτροστατική πούδρα έως 120micron

Αυτοκαθαριζόμενα φίλτρα δίσκων – Σειρά DA

Τα αυτοκαθαριζόμενα φίλτρα δίσκων σειρά DA δίνουν την δυνατότητα για πολλούς συνδιασμούς μονάδων για να επιτευχθεί μια αποτελεσματική και οικονομική λύση φιλτραρίσματος, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες συνθήκες νερού στην βιομηχανία, δήμους, γεωργία και εφαρμογές πρασίνου. Ιδανική λύση για φίλτρανση για ανόργανα σωματίδια αλλά και οργανικές ύλες.

Βελτιστοποιεί την απόδοση και μειώνει τη συχνότητα της συντήρησης. Μέγιστη εξοικονόμηση νερού με την αποτελεσματικότητα στον καθαρισμό. Μεγάλη επιφάνεια φιλτραρίσματος. Δίσκοι από 5 έως 500 micron (400 έως 40mesh).
Ευελιξία και συμβατότητα. Το σύστημα επιτρέπει σε ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων με ένα ελάχιστο αριθμό εξαρτημάτων.

Χαρακτηριστικά
Μέγιστη πίεση λειτουργίας 10 bar (16 bar ειδική έκδοση)
Ελάχιστη πίεση λειτουργίας 2,8 bar (1,5 bar ειδική έκδοση)
Υλικά κατασκευής
Κορμός Χάλυβας S235JR
Καπάκι Χάλυβας S235JR
Εσ.στοιχείο Ενισχυμένο πολυαμίδιο
Δίσκοι Πολυπροπυλένιο (PP)
Στεγανοποίηση EPDM
Βαφή Χημική επεξεργασία επιφάνειας, πολυεστερική ηλεκτροστατική πούδρα έως 120micron