Σωλήνες ΥΠΟΝΟΜΩΝ δομημένου τοιχώματος από πολυπροπυλένιο PP.

Οι σωλήνες και τα εξαρτήματα πολυπροπυλενίου PP-B, PRAGMA, σχεδιάστηκαν για δίκτυα υπονόμων μεταφοράς αστικών – βιομηχανικών λυμάτων και όμβριων υδάτων. Τα τελευταία χρόνια έχουν καθιερωθεί σαν μια πολύ πετυχημένη εφαρμογή σε ολόκληρη την Ευρώπη για τα δίκτυα υποδομής καθώς επίσης και ως σωλήνες προστασίας καλωδίων. Το σύστημα σωλήνων Pragma εφαρμόζεται και για δίκτυα αποστράγγισης αφού διαμορφωθεί κατάλληλα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

Οι σωλήνες Pragma ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 13476 – 3:2007. Είναι διπλού δομημένου τοιχώματος με λεία εσωτερική επιφάνεια και κυματοειδές εξωτερικό τοίχωμα.
Το σύστημα αποχέτευσης Pragma αποτελείται από :
 • Σωλήνες δομημένου τοιχώματος, με διαμορφωμένη μούφα στο ένα άκρο τους και ελαστικό δακτύλιο στο άλλο, ωφέλιμου μήκους 6 μέτρων και σε διαμέτρους:
  (DN/OD):Φ160 – 630 mm, με βάση την εξωτερική διάμετρο
  (DN/ID):Φ300 – 1000 mm,με βάση την εσωτερική διάμετρο
 • Πλήρη γκάμα εξαρτημάτων

 

Λόγω των ανώτερων ιδιοτήτων του πολυπροπυλενίου, το οποίο αποτελεί την τελευταία εξέλιξη όσον αφορά τα θερμοπλαστικά υλικά, και της κυματοειδούς κατατομής,το σύστημα αποχέτευσης Pragma παρουσιάζει έναντι των συμβατικών δικτύων πληθώρα πλεονεκτημάτων. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι τα ακόλουθα :
  1. Διπλάσια ακαμψία δακτυλίου , SN 8 (kN/m2), εξασφαλίζοντας την ομαλή και μακροχρόνια λειτουργία του δικτύου ακόμη και υπό δυσμενείς συνθήκες εγκατάστασης.
  2. Πολύ μεγαλύτερη αντοχή στην κρούση και την τριβή.
  3. Πολύ μικρότερο βάρος.
  4. Ταχύτερη και ευκολότερη εγκατάσταση ενώ ταυτόχρονα αποφεύγονται οι αστοχίες.
  5. Αντοχή σε υψηλότερες θερμοκρασίες ροής.
  6. Μεγαλύτερη αντίσταση στις χημικές ουσίες.
  7. Eύκολη κοπή σε οποιοδήποτε μήκος για τη χρήση απλών εργαλείων .
  8. Καλύτερες συνθήκες ροής λόγω του πολύ χαμηλού συντελεστή τραχύτητας της εσωτερικής επιφάνειας.
Εξαιτίας αυτών των χαρακτηριστικών, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων επενδύσεων σε μηχανές παραγωγής σωλήνων διπλού τοιχώματος στην Ευρώπη, αφορά σωλήνες πολυπροπυλενίου.
Οι σωλήνες Pragma κατασκευάζονται απο πολυπροπυλένιο (ΡΡ-Β) και συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 13476-3:2007. Eίναι διπλού δομημένου τοιχώματος με λεία εσωτερική επιφάνεια και κυματοειδές εξωτερικό τοίχωμα. Παράγονται με μούφα στο ένα άκρο τους και ελαστικό δακτύλιο στο άλλο, σε ωφέλιμα μήκη 3 ή 6 μέτρων και συνοδεύονται από πλήρη γκάμα εξαρτημάτων.

PRAGMA PP-B ΕN 13476-3 DN/OD

Σωλήνες ΥΠΟΝΟΜΩΝ από σκληρό PVC-U.

Οι σωλήνες TERRALIFE PVC χρησιμοποιούνται για υπόγεια μεταφορά ομβρίων ή λυμάτων στην αποχέτευση. Παράγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ΕΛΟΤ 476 στις σειρές 41 και 51, καθώς και σύμφωνα με τις Ευρωπαικές προδιαγραφές ΕΝ 1401 και ΕΝ 13476-2 σε διαμέτρους από 110 ως 630 χιλιοστά. Οι σωλήνες TERRALIFE παράγονται σε ευθύγραμμα μήκη των 6 μέτρων ή 3 μέτρων κατόπιν παραγγελίας και φέρουν στο ένα άκρο τους κατάλληλα διαμορφωμένη μούφα για την σύνδεση με χρήση ελαστικού δακτυλίου.